جایگاه A

عدم توجه به بهره وری در بخش‌ های مختلف

مصطفی قاضی زاده هاشمی در تشریح روند برگزای نخستین همایش ملی بهره وری در مدیریت شهری و دستاوردهای آن گفت: بی تردید یکی از اهداف و وظایف مهم ما ارتقای سطح کیفی خدمات ارائه شده به شهروندان است. لذا با همکاری نهادهایی همچون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان ملی بهره وری و سایر نهادهایی که در حوزه بهره وری در مدیریت شهری نقش بسیاری دارند نخستین همایش ملی بهره وری را برگزار کردیم.

آندیالند

وی افزود: سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور که متولی بحث مدیریت شهری در کشور است قطعا می‌تواند نقش موثری در تحقق بهره وری در مدیریت شهری داشته باشد برای ایجاد این گفتمان ملی و توجه مدیران شهری به حوزه بهره وری این همایش برگزار شد و در نشست‌ها و پنل‌های تخصصی آن تلاش شد به شاخص‌های قابل اندازه گیری برای تحقق بهره وری دست پیدا کنیم. در این مسیر شرکت خدمات اداری شهر نهادهای ذی‌ربط را کنار یکدیگر جمع کرد و این همایش برگزار شد. این در حالی بود که اقدامات برگزاری این همایش از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده بود و 85 نفر نیرو به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای برگزاری آن تلاش کردند. نهایتا بیش از 20 هزار نفر ساعت برای برگزاری این همایش کار انجام شد.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از این همایش صورت گرفت و علاوه بر حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی  و شهرداران کلانشهرها ، کارشناسان و اساتید به همراه اعضای شوراهای شهر و روستا در این همایش حضور پیدا کردند.

 

مدیر عامل شرکت خدمات اداری شهر در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری پنل‌های تخصصی به بررسی لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و همچنین لایحه مدیریت یکپارچه شهری در خلال این پنل‌های تخصصی اشاره کرد و افزود: با توجه به حضور آقای عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی  در این همایش فرصت مناسبی فراهم شد تا در خصوص این دو لایحه که زمانی طولانی را نیز در مسیر تصویب و تدوین سپری کرده توجه نمایندگان برای لزوم به نتیجه رسیدن این دو لایحه بیش از پیش جلب شود.

 

وی افزود: در این همایش بیش از 100 مقاله و اثر به دبیر خانه در موضوعات مختلف حوزه بهره وری در مدیریت شهری ارسال شد که بیشترین مقالات به ترتیب از شهرهای تهران، اصفهان و شیراز ارسال شده بود. همچنین نمایشگاهی نیز در کنار برگزاری این همایش برگزار شد تا شهرهای مختلف بتوانند مهمترین دستاوردهای خود را در معرض دید عموم قرار دهند.

 

قاضی زاده هاشمی به پیشنهاد عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص تشکیل دبیر خانه دایمی همایش بهره وری در مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: دبیرخانه این همایش در شرکت خدمات اداری شهر کار خود را آغاز کرد و با توجه به ارائه این پیشنهاد و لزوم توجه به بهره وری در مدیریت شهری این آمادگی وجود دارد که با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط این اقدام توسط شرکت خدمات اداری شهر محقق شود. در حقیقت اگر شرایط لازم فراهم شود و دستگاه‌های ‌ذی‌ربط همدلی لازم را داشته باشند می‌توان همایش بعدی را به صورت بین المللی برگزار کرد.

 

وی ادامه داد: در پایان برگزاری نخستین همایش ملی بهره وری در مدیریت شهری بیانیه‌ای قرائت شد که در خلال بندهای آن چکیده آن در پنل های تخصصی ارائه شده، منتشر شد. در این بیانیه بحث‌هایی همچون هوشمند سازی خدمات شهری و افزایش کالایی آنها،  رویکرد اجتماعی و لزوم مشارکت شهروندان ، مدیریت یکپارچه شهری و نقش آن در افزایش بهره وری، نظام بودجه ریزی شهرداری‌ها و نقش آنها در افزایش سرعت خدمات رسانی به شهروندان و موضوع توانمندسازی و اصلاح آیین‌نامه اداری استخدامی شهرداری‌ها مورد تاکید قرار گرفت.

 

وی تاکید کرد: قطعا  یکی از محورهای ارزیابی می‌تواند درحوزه مدیریت شهری توجه به بندهای همین بیانیه باشد که در آن می‌توان به موضوعاتی همچون توجه به بحث آموزش هدفمند برای تحقق بهره وری ، هوشمند سازی، مشارکت مردم به عنوان کلیدی ترین موضوع با توجه به شرایط سخت اقتصادی و همچنین استفاده از تجارب موفق شهرهای پیشرفته، نقش شورایاری‌ها، مدیریت بحران، ثبات در مدیریت شهری، شایسته سالاری، جوان گرایی و حرکت در چارچوب قانون اشاره کرد.

 

مدیر عامل شرکت خدمات اداری شهر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نقش رسانه‌ها در تحقق افزایش بهره وری در مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: انتظار بیشتری از صدا و سیما برای  انتشار و پوشش اخبار این همایش می‌رفت قطعا با پوشش مناسب این همایش می‌توان در مسیر اعتبار بهره وری در مدیریت شهری گام برداشت.

قالیشویی در اوین

وی با اشاره به میانگین 15 ساعت کار مفید در هفته برای کشورمان گفت: این موضوع چالش‌های پیشرو در حوزه بهره وری کشور را نشان می‌دهد. آلودگی هوا که امروز کلانشهرهای ما گرفتار آن شدند سمبل کمبود و عدم توجه به بهره وری در بخش های مختلف کشور است. امروز مراکز اسقاط خودرو چه تعداد فعال هستند. همچنین در حوزه فرهنگ سفر همچنان شاهد خودروهای تک سرنشین در شهر هستیم علاوه بر اینها باید مشکلات شبکه حمل و نقل عمومی و سوخت را نیز به آن اضافه کنیم که همگی دست به دست هم می‌دهند و باعث می‌شود که امروز به لحاظ شرایط آب و هوا در این وضعیت قرار بگیریم. بی تردید راه حل آلودگی کلانشهرها توجه به بهره وری و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط است.


نویسنده : Modiriat
بالا
Your IP is 3.143.218.146